Proje ve şartnameleri işveren veya temsilcisi tarafından hazırlanmış sadece inşaatın yapım hizmetinin yüklenicisi olunan yatırımlarda yapının kalite ve güvenliğinden taviz vermeyecek şekilde yapının inşaat ve işletme maliyetini azaltacak çalışmalar (value engineering) yapılarak müşterilerimize opsiyonel olarak sunulmaktdır.

Firmamız teklif ve tasarım grubu, ihale evrakları içinde yer alan proje, tarifler ve teknik şartnameyi inceleyerek, inşaat maliyetini azaltacak çözümler varsa bunları araştırmakta ve elde edilen sonuçları müşterilerimize rapor halinde öneri olarak sunmaktadır.

Neden Çelik Konstrüksiyon ?

Çelik konstrüksiyon yapılar, sağlam ve hafif bir yapıya sahiptir. Hafif olması onu daha az deprem yüküne maruz bırakır. Bu da avantaj sağlar. Çelik betona da kolaylıkla monte edilebildiğinden dolayı, betonarme ile çelik karma yapılarında da tercih edilebilir. İmalat ve montajda işçilik ve zamandan tasarruf sağlaması da bir diğer tercih edilme sebebidir.

Endüstriyel Yapılarda Neden Çelik Konstrüksiyon Tercih Ediliyor?

Çelik Endüstriyel Yapılar, betonarme endüstriyel yapılardan daha ucuza imal edilir. Çelik yüksek taşıma kapasitesine sahiptir. Örnek vermek gerekirse; 20 m açıklığı geçmek için 30 cm yüksekliğinde bir NPI çelik profil yeterli iken, aynı açıklığı geçmek için 180 cm kalınlığında bir betonarme kiriş oluşturmak gerekebilir. Bu durum ise doğrudan yapının ekonomisine etki eden bir durumu ortaya çıkarmaktadır. Beton ve betonun içindeki donatı miktarı artmaktadır. Böylece betonun kendi ağırlığı da artmakta ve bina ile birlikte kendini taşırken de mukavemeti ve ömrü kısalmaktadır. Montajı betona göre daha kolay ve hızlı olduğundan dolayı, Çelik konstrüksiyon endüstriyel yapılar daha hızlı imal edilir ve tamamlanır. Çelik, atölyede kesilip imal edildikten sonra, endüstriyel yapının montaj sahasına gider. Burada vinç yardımı ile montajı tamamlanır. Bu aşamadan sonra trapez sac ya da poliüretan dolgulu paneller ile kaplandıktan sonra kullanıma hazır hale gelir. Çelik konstrüksiyon endüstriyel yapı, her zaman betonarmeye göre daha hızlı imal edilir. İmalatın büyük kısmı çelik konstrüksiyon imalat endüstriyel yapısında yapıldığı için kusursuz bir imalat çıkar. Üç ayda imal edilen bir çelik endüstriyel yapıya karşılık, aynı yapı on iki ayda betonarme olarak ancak imal edilebilir. Bu durum endüstriyel yapının çok daha kısa sürede devreye alınmasını sağlar. Üretim daha erken başlar. Çelik konstrüksiyonun bir diğer avantajı ise, çelik sökülebilir ve değiştirilebilir olduğundan dolayı istenildiği zaman fikir değişikliği ile revizyona gidilerek proje değiştirilebilir. Çelik konstrüksiyon binalar demontajı ve tekrar montajı mümkün ve hızlı olduğundan taşınabilir, yer değiştirilebilir. 21. yüzyılın şartları, 20. ve 19. yüzyıldan çok daha farklıdır. Zaman en önemli kaynaklardan biridir ve kaynakların doğru yönetilmesi 21. yüzyılın en önemli endüstriyel planlama kıstasıdır.